Aanmelden

PROMPT

PROMPT (www.promptinstitute.com) is een methode voor het behandelen van articulatiestoornissen. Hierbij helpt de logopedist het kind met aanraking in het gezicht om de juiste klank te vormen.

Voor iedere klank is er een bepaalde prompt. De logopedist ondersteunt met één hand het hoofd van het kind en met de andere hand plaatst de logopedist haar vingers op het gezicht van het kind en manipuleert bepaalde spiergroepen zodat het kind voelt welke beweging hij of zij met kaak, lippen en tong moet maken voor een specifieke klank. Het kind kan bij deze methode de klank dan niet alleen horen en zien aan het mondbeeld van de logopedist, maar ook zelf voelen. De moeilijke klanken worden ook in woorden en zinnen geoefend.

 

Wat doet de logopedist?

De logopedist observeert en onderzoekt welke klanken het kind moeilijk vindt om te maken en de verstaanbaarheid van het kind beïnvloeden. De logopedist geeft uitleg, behandelt het kind volgens PROMPT en begeleidt de ouders hoe zij thuis kunnen oefenen.

Tessa en Wilma zijn gespecialiseerd in PROMPT, zij volgden de nascholingen PROMPT 1 en 2. Binnenkort gaan Marthe en Arlette zich ook specialiseren in PROMPT.

Online aanmelden

Meld je nu aan voor een behandeling, ook zonder doorverwijzing

Aanmelden