Praktijk voor Logopedie de Leyens op Facebook
Aanmelden

Aanmelden

Voor aanmelden en het stellen van vragen kunt u het contactformulier invullen. Meld u zich liever telefonisch aan, dan kunt u bellen naar de hoofdlocatie 079-3316439 of naar locatie Oosterheem 079-2021900. Ook voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen.

Wij beantwoorden tijdens de behandelingen de telefoon niet omdat wij u als patiënt alle aandacht willen geven zowel tijdens de behandeling als tijdens het telefonisch contact. U kunt altijd een bericht inspreken op het antwoordapparaat en er wordt dezelfde dag contact met u opgenomen. 

Verwijsbrief

Om een logopedische behandeling te starten heeft u een verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist met een duidelijke vermelden van de klacht of nader onderzoek naar de klachten. Ook kunt u zich aanmelden via Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL). De vergoeding van de directe toegankelijkheid Logopedie is afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij.

Behandelovereenkomst

Tijdens uw eerste afspraak wordt u verzocht onze behandelovereenkomst te ondertekenen. U kunt deze ook downloaden en ondertekend meenemen. Wij hebben dan meer tijd voor het consult.

"download behandelovereenkomst"

Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL)

Logopedie is direct toegankelijk (DTL).

Dat wil zeggen dat patiënten zonder verwijsbrief naar de logopedist kunnen. Een verwijzing van de huisarts of specialist is niet langer nodig. De logopedisten werkzaam in deze praktijk hebben een training gevolgd om patiënten direct te mogen screenen (DTL). De logopedist zal in het eerste contact een standaard vragenlijst afnemen om te bepalen of de hulpvraag thuishoort bij de logopedist. Als er geen bijzonderheden uit de DTL-vragenlijst komen, dan zal de logopedist starten met een gericht onderzoek naar de klacht. Vervolgens wordt de huisarts schriftelijk op de hoogte gesteld. Bij twijfel naar aanleiding van de DTL-vragenlijst zal de logopedist de patiënt verzoeken alsnog contact te zoeken met de huisarts en een verwijsbrief voor logopedie of indien nodig ander onderzoek aan te vragen.

 

LET OP: Niet alle zorgverzekeraars vergoeden DTL. De patiënt wordt aangeraden de vergoeding van DTL vooraf te controleren bij hun zorgverzekeraar.

Online aanmelden

Meld je nu aan voor een behandeling, ook zonder doorverwijzing

Aanmelden