Praktijk voor Logopedie de Leyens op Facebook
Aanmelden

Afwijkende mondgewoonten

Steeds meer volwassenen kiezen ervoor om op latere leeftijd het gebit recht te laten zetten om functionele en cosmetische redenen. Bij het eerste consult wordt er gekeken naar de vorm van het gebit en de reden waardoor het gebit scheef staat of is gaan staan. De orthodontist kan tot de conclusie komen dat er een onjuiste positie is van de tong en een verkeerd tonggebruik bij het slikken.

Orale Myofunctionele Therapie (OMFT)

Normaal gesproken is er een functioneel evenwicht tussen de werking van de verschillende spieren in en rond de mond. De kauwspieren, de tong, de lippen, de kinspieren etc. oefenen ieder functionele krachten uit op het gebit. Als bepaalde spieren of spiergroepen niet goed functioneren, heeft dit vrijwel altijd een direct gevolg voor de vorm van het gebit en/of de kaken. Vaak is dan ook de spraak gestoord. 

Lees meer

Slikken

Slikken is een natuurlijk proces dat zeer belangrijk is voor ons hele functioneren. Het niet goed kunnen slikken van eten en/of drinken kan voor veel frustratie zorgen bij de patiënt. Door het onderzoeken van het slikpatroon kan de logopedist een betere manier van slikken aanleren en advies geven in het voedingspatroon.

Lees meer

Online aanmelden

Meld je nu aan voor een behandeling, ook zonder doorverwijzing

Aanmelden