Praktijk voor Logopedie de Leyens op Facebook
Aanmelden

Afasie en dysartrie

Door een beschadiging aan de hersenen of een toenemende (chronische) ziekte kan de communicatie op het gebied van spraak, taal of slikken worden aangetast. Hierdoor wordt het praten of het eten en drinken een moeizame gebeurtenis. Dat wat eerst vanzelfsprekend was, lukt niet meer. Dit kan voor veel verdriet, frustratie en andere emoties leiden bij de persoon in kwestie of de directe omgeving.

Onze logopedist Jessica de Pater, afasietherapeut en geregistreerd in het Register Afasie kan helpen om de communicatie en/of het slikken te verbeteren of aan te passen door het geven van adviezen.

Afasie

Afasie is een taalstoornis die ontstaat door een hersenletsel in de linker hersenhelft. Dit wordt meestal veroorzaakt door een beroerte (CVA), maar kan ook ontstaan door een hersentumor, een ongeval of een andere aandoening in de hersenen. 

Lees meer

Dysartrie

Dysartrie is een spraakstoornis die wordt veroorzaakt door een beschadiging van het zenuwstelsel. Hierdoor werken de spieren die nodig zijn voor het ademen, de stemgeving en de spraak onvoldoende.

Lees meer

Online aanmelden

Meld je nu aan voor een behandeling, ook zonder doorverwijzing

Aanmelden