Praktijk voor Logopedie de Leyens op Facebook
Aanmelden

Prelogopedie en eten en drinken

In de praktijk maken we onderscheid tussen voedingsproblemen bij kinderen met een ontwikkelingsleeftijd tot 2 jaar (prelogopedie) en eet- en drinkproblemen bij kinderen vanaf 2 jaar. 

Onze logopedist  heeft ruime ervaring op het gebied van het behandelen van eet-en drinkproblemen en prelogopedie en volgt na- en bijscholing op dit gebied. Ze staat sinds 2009 geregistreerd in het  .

Prelogopedie 

Prelogopedie wordt gegeven bij kinderen die problemen hebben met het leren eten en drinken. Soms zijn lichamelijke en/ of medische problemen de oorzaak van het feit dat een kind niet goed leert eten of drinken, het kan ook zijn dat het kind niet in de juiste houding wordt gevoed of met de juiste fles/speen. De verwijzing naar prelogopedie (aan huis) gaat altijd via een huisarts/CB-arts/kinderarts, omdat het belangrijk is eerst eventueel onderliggende problemen in kaart te brengen. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende problemen die gedurende deze ontwikkeling kunnen optreden.

Er kunnen problemen zijn bij:

Behandeling prelogopedie kan plaatsvinden in Zoetermeer en omgeving zoals Pijnacker, Benthuizen & Bleiswijk.

Voor preverbale logopedie is er GEEN wachtlijst.

Lees meer

Eet- en drinkproblemen bij (oudere) kinderen

De oorzaken en gevolgen van een eet- en/ of drinkprobleem bij (oudere) kinderen kunnen heel verschillend zijn. Voorbeelden daarvan zijn het regelmatig verslikken of een onjuiste kauwfunctie of overgevoeligheid voor smaken en structuren in het mondgebied. 

Lees meer

Online aanmelden

Meld je nu aan voor een behandeling, ook zonder doorverwijzing

Aanmelden